Cu siguranta, nu multa lume isi permite sa-si achizitioneze o haina,geanta sau accesoriu apartinand unui brand renumit.

E bine sa imlocuim originalul cu fake-uri?

Tot mai multe tinere isi doresc sa „poarte eticheta”, mai precis sa se impopotoneze cu branduri de renume din cap pana in picioare, astfel incat ajung sa fie penibile. Din dorinta de a avea cel putin un accesoriu de firma, ajung sa-si cumpere haine sau posete „made in Turcia”, insa neaparat cu eticheta la vedere. Chiar daca situatia financiara nu le permite sa aiba o geanta Louis Vuitton sau Gucci, unele dintre ele insista sa se faca de ras si sa aiba cel putin o imitatie de genul in dulap.

Cum deosebim ,de exemplu,o geanta Louis Vuiton originala de o imitatie?

   Louis Vuitton e un brand pe care, mai nou, il intalnim  la tot pasul  in majoritatea oraselor din tara . Vorbim aici, bineinteles, despre fake-urile care sunt la indemana oricui si care reproduc sigla celebrei case de moda pe orice model de geanta.
Industria fake-urilor este capabila de performante mult mai importante, profiturile atingand o cifra uimitoare de 450 miliarde de dolari anual. In acest sens, politica Louis Vuitton este foarte stricta si deloc toleranta. In 2004, compania a intentat circa 13.000 de procese in instanta, a efectuat peste 6.000 de raiduri care au dus la arestarea a 947 de persoane (potrivit louisvuitton.com).
Asadar, chiar daca nu dispunem de sumele exorbitante necesare pentru a achizitiona o astfel de geanta,macar sa stim sa facem deosebirea dintre ogininal si fals.Iata ce ar trebui sa luam in calcul:

1. Locatia

Daca aveti in plan o investitie de genul unei genti LV, trebuie sa stiti ca singurul magazin unde gasiti aceste accesorii sunt magazinele Louis Vuitton. Cu alte cuvinte, celebrul brand nu apeleaza la alti distribuitori.

Daca in ceea ce priveste magazinele outdoor lucrurile sunt clare, pe internet ele se complica. Singurul site (in afara celui oficial LV) care este autorizat sa comercializeze accesoriile LV este http://www.eluxury.com.

Cu toate acestea, site-urile e-commerce de genul eBay si Amazon pot fi foarte tentante, moment in care este bine de recurs si la alte informatii contra fake-urilor.

2. Detalii de aspect

Cu preturi care pornesc de la 400 de euro si sar de 10.000, este inutil sa mentionam ca in cazul gentilor LV nu exista greseli de creatie. Ne putem referi aici la aspectul bretelelor, la cusaturi, fie ele si interioare.

Mai mult de atat, gentile LV originale sunt realizate dintr-o singura bucata de material. Asadar, monogramele de pe material vor fi continue. De asemenea, monograma LV se regaseste si pe cheita fermoarului.  Ea este perfect simetrica si niciodata nu o veti gasi “taiata” de o cusatura pe o geanta originala.

Louis Vuitton
apeleaza numai la imprimarea monogramei LV pe genti, nu si numele complet (excludem eticheta).

Daca baretele gentii vin fie infasurate in folie protectoare, fie ambalate in orice alt fel, va aflati in fata unui fake.

Contrar primei impresii, gentile LV nu se realizeaza numai in Franta. Asadar, daca gasiti o eticheta inscriptionata “Made in Spain”, nu va hazardati fiindca aceasta poate fi veritabila. De peste 25 de ani, genti LV se produc si in: SUA, Spania, Germania si Italia.

3. Research

Pentru a detecta un fake, trebuie sa aveti la baza un research temeinic: modelele realizate de casa de moda, aspectul lor, detalii precum lungimea baretelor, forma gentii, etc.

Daca nu recunoasteti modelul de pe site-urile oficiale, atunci cel mai probabil aveti de-a face cu un fake.

4. Eticheta

Eticheta unei genti autentice LV nu este atasata pe exterior: pe bareta, etc. De regula, ea vine intr-un plic, odata cu factura.

5. Pret

Louis Vuitton este o casa de moda fondata in 1854, al carei prestigiu este dat de munca impecabila, dar si de preturile exorbitante. Nu va hazardati in fata unei “super-oferte” LV, fiindca cel mai probabil va veti alege cu un fake. De asemenea, LV nu practica reduceri, iar stocurile lor sunt extrem de limitate (doar cateva bucati).

Asadar ca sa evitam penibilul,feriti-va de imitatii.Mai bine stai in anonimat cu un lucru la un pret rezonabil,decat sa atragi critici cu un bine contrafacut fake.Fiti originali:)!

Advertisements